1. 7. 2022

Školní rok 2021/2022 je zdárně u konce a my Vám přinášíme rekapitulaci posledních dní.

Poslední školní týden jsme v pondělí zahájili sportovně-branným dnem. Během dopoledne se mohli žáci seznámit s netradičními sporty a čekaly je také zajímavé exkurze. Ačkoliv počasí nás atakovalo teplotními rekordy, my jsme se mohli zchladit při ukázce chladných zbraní. Pan učitel Jurčeka nás poutavě provedl historií chladných zbraní, nechal nás si zbraně „osahat“ a se svým pomocníkem (bývalým žákem naší školy) předvedl i praktickou ukázku historických soubojů. O jiném druhu boje se žáci dozvěděli více z přednášky o systému sebeobrany krav maga. I tentokrát se dočkali praktických ukázek a to na sobě samých. Tato přednáška trošku zabolela… Méně bolestivé snad už bylo hraní pétanque, procházka po Uherském Hradišti či výšlap na Rochus. Součástí dne byla i exkurze do hasičárny a do záchranné stanice v nemocnici.

Úterý jsme nazvali zážitkovým dnem a bylo na třídě a jejím učiteli, jaký program si zvolí. Zatímco některé třídy vyrazily na poznávání nedaleké přírodní rezervace zvané „Kanada“, třída 2.E si vyrazila zaskákat do trampolínového centra a žáci třídy 3.AB s jejich třídní učitelkou se vzhledem k tropickému počasí rozhodli strávit společné dopoledne jednoho z posledních dnů letošního školního roku bez jakékoliv fyzické aktivity či adrenalinu, zkrátka v poklidném tempu procházkou a návštěvou výstav ve Slováckém muzeu. Přestože hoši studují obor technického zaměření, umění a kultura jim zdaleka nejsou cizí, dokonce se ukázalo, že by z nich mohly být docela fešné „modelky“. Měli totiž možnost vyřádit se na výstavě dobových oděvů a uznejte sami, že jim to v historických outfitech a s apartními kloboučky na hlavách opravdu moc slušelo! Dopoledne proběhlo v dobré náladě a nechybělo ani závěrečné posezení na zahrádce jedné z místních restaurací u osvěžující domácí limonády a lehkého oběda.

I ve středu jsme se věnovali kultuře – navštívili jsme filmové představení Deníček moderního fotra. No a další den už bylo předávání vysvědčení a loučení před prázdninami. Aktivní žáci si odnesli i nějakou tu finanční odměnu ve formě stipendia, například za příkladnou reprezentaci školy. Tu jim předával sám pan ředitel. Přišel se s námi rozloučit i Vašek Výstup, který od nás obdržel malou pozornost jako poděkování. Popřáli jsme mu mnoho úspěchů v mezinárodním kole ekonomické olympiády.

Protože se s námi loučili i někteří kolegové, připravil pan ředitel zaměstnancům překvapení v podobě stolů plných dobrého jídla a pití. A teď už nás čeká to nejlepší období roku – prázdniny! Tak si je užijte a v září se znovu vidíme. A budou i novinky!