17. 6. 2017

DEN PRVNÍ

A je to tady! Dlouho očekávaná akce našeho třídního kolektivu se stala realitou a ve středu ráno jsme se všichni sešli na autobusovém nádraží v Uh. Hradišti. Po chvilce nervozity při čekání na opozdilce jsme se vydali směr Roštín - rekreační areál Kamínka, krásné místo uprostřed lesů v okrese Kroměříž. Počasí nám přálo a společně jsme se těšili na strávení nadcházejících tří dnů mimo školní lavice.

Cesta uběhla rychle a za necelou hodinku a půl jsme „funěli“ pod tíhou batohů při zdolávání kopce, vedoucího k rekreačnímu objektu. V cíli nás uvítal příjemný personál a po nezbytném ubytování ve čtyřlůžkových chatkách a zasloužené svačině jsme se vrhli na sportoviště, kde se kluci vyřádili při fotbálku a basketu a p. učitelky Kučerová a Horčičková si „střihly“ roli sportovních rozhodčích. Poté začaly přípravy dříví na plánovaný večerní táborák a opékání „buřtů“. Po večeři jsme se sešli u ohniště a proběhl skvělý večer se spoustou zábavy, vtipnou společenskou hrou, nechyběla ani trocha muzicírování, povídání a vzájemného bližšího poznávání. A buřtíky s mařatským chlebem chutnaly opravdu skvěle! Přestože se nikomu z nás nechtělo jít spát a nejraději bychom společně seděli až do rána, odebrali jsme se do svých chatiček, abychom následujícího dne úspěšně zvládli plánovaný výšlap na Bunč.

DEN DRUHÝ

Během dalšího dne pobytu jsme si dopoledne zdravě protáhli těla díky několikakilometrové procházce lesem s chvilkou odpočinku, občerstvením a posezením v zahradní restauraci na Bunči (ufff...). Odpoledne proběhlo opět ve znamení míčových her, hlavně oblíbeného fotbalu a basketu (Kluci jsou vážně k neutahání!)

Jelikož nás i tento večer čekal program u táboráku, rozeběhli jsme se do lesa, nanosili další dříví, hoši se vrhli na stavění „pagody“ a paní učitelky na přípravu špekáčků.

Jelikož na školních výletech často nebývá nouze o překvapení, nebyli jsme o ně ochuzeni ani my. Přišlo, či spíše „přijelo“ za námi autem, a to až z Uh. Hradiště. Navštívili nás totiž pan ředitel F. Mikulášek a paní zástupkyně V. Luxová, kteří s námi poseděli u ohně, popovídali si s nezbednými studentíky a ochutnali i opečené buřty.

Rádi bychom jim touto cestou poděkovali za milou pozornost - balík sladkostí pro kluky (Mňam!)

Věříme, že jim bylo s námi příjemně…

Zábava pak pokračovala ve stejném duchu jako předchozího večera. Užili jsme si smíchu, zpěvu, popovídali si a nacpali břicha k prasknutí… Před půlnocí jsme uhasili oheň a i když neradi, odebrali jsme se k spánku.

DEN TŘETÍ

V pátek ráno nás probudilo bubnování deště do oken a uplakané počasí, které naprosto přesně odpovídalo náladě všech zúčastněných. Nikomu se nechtělo domů a nejraději bychom si pobyt o nějaký ten den prodloužili. Ale bohužel….bylo nutno rychle sbalit všechny věci, uklidit chatky a vyrazit na cestu domů.

Po vyřízení všech formalit a zápisu s obrázkem do kroniky návštěvníků jsme opustili areál a vydali se směrem k Roštínu na autobus.

Cesta proběhla hladce a my ve zdraví a s pocitem příjemně strávených chvil dorazili zpět do Hradiště, kde jsme se rozloučili a rozešli směrem ke svým domovům.

Na závěr nezbývá než zkonstatovat, že se třídní akce skutečně více než vydařila. Po celou dobu pobytu vládla skvělá atmosféra plná humoru a recese, ale také respektu, vzájemného poznávání a zjištění, že jsme skutečně dobrou a správně sehranou partou. Svědčí o tom také finální bonus pro nás všechny v podobě odměny personálu za ochotu a pomoc při přípravě stolů na kulturní akci (skvělé nanuky).

Paní učitelky mohou dát s radostí všem velký palec nahoru!

Těšíme se a doufáme, že se v téže sestavě sejdeme na školním výletě i v dalším školním roce…